Österns åtta budord – Hemligheten bakom koreansk skönhet!

Asiatisk skönhet har länge varit ett onåbart ideal för västerländska kvinnor, som använder flera metoder för att se lika fräscha, vackra och unga ut som asiater. Vi avundas österländska kvinnor, som ofta ser lika unga ut som sina egna tonårsdöttrar. Vad är hemligheten bakom deras perfekta hud? Vad kan vi göra för att stråla på samma sätt? Svaret är att vi måste följa de åtta budorden.

1. Undvik matthet

Asiater ser glansig hud på ett annat sätt än européer. De tror att en strålande hud är ett tecken på återfuktad och glansig hud. Det mest åtråvärda är en hälsosam glans som beror på perfekt återfuktning och inte bara på oljig hud, så koreaner använder stora mängder serum, oljor och återfuktande krämer.

2. Uppskatta flickiga färger

Asiatisk skönhet handlar om transparent och ljus hud i combination med persikofärgade, aprikosfärgade och ljusrosa läppar och ögon. I Korea är det inte bara tonåringar som bär rosa läppstift. Även vuxna österländska kvinnor älskar minimalistisk och flickig sminkning.

3. Köp Cushion compact

Cushion compact, en särskild slags foundation, är mycket populär i den asiatiska sminkvärlden. Den här koreanska trenden har en lätt och naturlig sammansättning som inte tynger ner den delikata huden. Koreaner älskar den, för de gillar inte att ha många kosmetiska produkter i ansiktet.

4. Använd hårinpackning

Koreanska kvinnor har av naturen ett friskt och glansigt hår, men de älskar också intensiva färgbehandlingar och stilar som kan skada håret. Detta sker dock aldrig, för hemligheten bakom deras friska hår är att regelbundet använda hårinpackningar.

5. Klappa, gnid inte

Tekniken du använder för att applicera kosmetika spelar en stor roll. Asiater har upptäckt att det är bättre för huden om du klappar in kosmetikan, för det stimulerar blodkärlen och gör att kosmetikans ingredienser absorberas fortare.

6. Ät säsongsbetonad mat

Att äta medvetet och hälsosamt har också stor effekt på skönheten. Koreanska kvinnors kost består främst av fullkornsris, säsongsbetonade grönsaker, frukt, mat från havet och kimchi (en traditionell, koreansk rätt med inlagda grönsaker) – produkter som påverkar huden och hälsan.

7. Tvätta ansiktet två gånger

Du kanske bör tillbringa lite mer tid med att ta hand om ansiktet och rengöra det. Asiater börja sin rengöring med produkter som inte skummar och har oljig bas, och sedan tvättar de det igen med en gelé för ansiktet.

8. Använd essens

Det sista steget i koreansk hudvård är att applicera essens. Européer avslutar ofta sin hudvårdsrutin med tonic, men österländska kvinnor går ett steg längre och använder essens för att jämna ut sin pH och återfukta huden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *