Smink som får ansiktet att se smalare ut – kan du dem?

Har du ett runt ansikte? Eller ser ansiktet lite svullet ut och du vill att det ska se mindre ut? Väl genomtänkt smink kan förändra ansiktet helt och hållet. En märkbar föryngring täcker dina imperfektioner, och det är inte allt. Hur sminkar man sig för att se smalare ut?

#1 Två nyanser foundation

Professionellt slimmande smink kräver mer kosmetika än vanligt. Det är värt att investera i två exemplar foundation – en som är lite ljusare än vår hudton, och en som är en nyans mörkare än den första. Varför två foundations? Det låter dig manipulera skuggor i ansiktet. Applicera den ljusare foundation i hela ansiktet, och den mörka i de områden du vill slimma, som näsan, pannans sidor och käklinjen.

#2 Konturer med bronspuder eller bronzer

Bronspuder eller bronzer i rätt nyans är perfekt för slimmande smink. En ordentligt applicerad bronzer kan slimma ner ett ovalt ansikte. Vad bör du komma ihåg? Applicera alltid konturkosmetika i sneda rörelser, för horisontella rörelser kan få ansiktet att se bredare ut. Du får en optiskt nedslimmande effekt om du applicerar bronzer under käkbenen. Ansiktet ser däremot längre ut om vi sminkar sidorna (pannans sidor och käklinjen).

#3 Använd highlighter på rätt sätt

Det är inte bara dunkla nyanser som kan göra ansiktet smalare. Vi vill inte alltid framhäva saker, men att applicera saker på ett skickligt sätt kan förstärka effekterna som korrigeringen har. Du kan använda en diskret highlighter för att täcka olika delar av ansiktet som du vill framhäva, t.ex. mitten av näsan och nästippen, sidor i ansiktet nära tinningarna, amorbågen, mitten av hakan och pannans mitt (t.ex. ansiktets mitt).

#4 Glöm inte ditt rosa ansikte

Ett perfekt avslut för slimmande smink är rouge, som ger dig ett tredimensionellt utseende. Applicera rouge med en mjuk borste med slipade strån. Det bästa är att applicera rouge i ansiktet inom käkbenen, dvs. mitt på kinderna.

Det viktigaste tipset!

Kom ihåg att blanda all kosmetika så att den smälter in i huden och med andra produkter för att få en naturlig effekt med konturerna och din highlighter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *