Byt ut din kosmetika mot Aspirin!

Aspirin, även känt som acetylsalicylsyra (ASA) är en populär medicin som finns i nästan alla hem. Aspirin används främst för att lindra smärta, reducera inflammationer, och i febernedsättande syfte. En överraskande faktor är att Aspirin även kan användas i kosmetika.

Om du vill använda Aspirin i dina skönhetsbehandlingar hemma bör du endast använda brustabletter. De är lätta att blanda med andra ämnen, som i sin tur är lätta att använda i ”gör det själv”-produkter. Hur kan Aspirin användas till kosmetika?

1. Behandla fett hår

Blir ditt hår fett alldeles för ofta? Måste du tvätta håret varje dag? Om svaret är ja kan du testa att skölja håret med en blandning bestående av vatten och Aspirin (två tabletter Aspirin till en halv liter vatten). Att tvätta håret med den här blandningen och sedan skölja håret med rent vatten är en effektiv metod som minskar mängden talg.

2. I kampen mot akne

Akne är ett hudtillstånd som påverkar, eller åtminstone har påverkat, alla. Kampen mot finnarna är svår att vinna, men som tur var kan Aspirin komma till undsättning. Ta en tablett Aspirin, mosa den, och blanda den med lite vatten för att få fram en slags smet. Applicera blandningen på finnarna, låt sitta i ett par minuter, och skölj sedan av blandningen.

3. Ansiktsmask med Aspirin

En ansiktsmask med Aspirin är lika effektiv som annan kosmetika som används för att rengöra huden och göra den mjukare. Ta en sked naturlig, tjock yoghurt, en sked honung, lite varmt vatten, och cirka tre brustabletter Aspirin. Blanda ingredienserna för att få en konsistens som är bra att applicera i ansiktet, och låt den sedan sitta i ansiktet i 10 – 15 minuter.

4. Lindring för spruckna händer

Problemet med spruckna och trasiga händer är ett vanligt sådant, framför allt under hösten och vintern. Att applicera en blandning Aspirin och citronjuice är ett effektivt sätt att göra händerna mjukare. Blandningen fungerar dessutom bra för att få bort obehaglig doft från händerna. Lös upp ett par tabletter Aspirin i vatten och kläm ut lite juice från en citron. Doppa sedan händerna i blandningen och ha kvar dem där i flera minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *