Hur gör man en Pop Art/Serie-sminkning?

Karneval, nyårsmaskerad, serietidningsmaskerad, eller bara en riktigt spexig fest? Pop Art är alltid ett bra alternativ! En serietidningssminkning får ansiktet att se overkligt ut, och om du kombinerar det med en färgglad stil kan du få en helt otrolig look. Följ de här enkla stegen för en Pop Art-sminkning.

Vad behöver du?

  1. Naturlig foundation eller (för att förstärka effekten) en ljusare nyans.
  2. Svart eyeliner (helst vattentät) eller en långvarig ögonpenna.
  3. Skrikiga ögonskuggor, t.ex. ljusgult, rosa, etc.
  4. Ljust rouge (det bästa är mer matt än en highlighter).
  5. Mascara som ger ökad längd eller falska ögonfransar.
  6. Röd och mjuk lipliner eller färg i samma nyans.
  7. Mörkt och uttrycksfullt läppstift.
  8. Vit ansiktsfärg (detta är frivilligt).

Applicera foundation och rouge

Pop Art-sminkning börjar, precis som all annan sminkning, med foundation. En ljusare nyans ger ansiktet en artificiell glans, vilket är den effekt vi vill uppnå med den här sortens sminkning. För vitt är dock inte ett bra alternativ. På kinderna bör vi applicera lätt och matt rouge utan att framhäva partiklar.

Accentuera ögonlocken och läpparna

Hela övre ögonlocket bör täckas med ögonskugga i den valda färgen. Färgpaletten är oändlig (gul, röd, blå, violett eller grön), men det är viktigt att färgen är matt och levande. Applicera den utan att lämna tydliga linjer. Applicera sedan ett mörkt och uttrycksfullt läppstift, till exempel rött, violett eller brunt, på läpparna.

Förstärk kanterna med eyeliner

I Pop Art-sminkning är det viktigt att man framhäver linjerna, precis som i serietidningar. Använd svart eyeliner för att framhäva de övre och nedre ögonlocken (du kan avsluta linjerna med falska ögonfransar), ögonbrynen (pekande, artificiella och stora) och kanterna på ögonskuggan och läppstiftet. Ge även ansiktet lite konturer med svarta linjer på käkbenen, näsryggen, hakan och runt ansiktet.

Gör ansiktet till en seriefigur

Röd lipliner eller färg är perfekt för strategiskt placerade prickar i hela ansiktet. På så sätt begränsar vi effekten som serietidningarnas punktmarkerade konturer ger oss.

Gör sminkningen djupare

Det här steget är valfritt. Du kan måla en diskret punkt på underläppen med vit färg, vilket ger läpparna en slags 3D-effekt i äkta Pop Art-stil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *