Hur vårdar man oljig hud, kombinationshud och hud med akne?

Det är inte så lätt som det kan verka. Oljig hud, kombinationshud och hud med akne kan vara svår att sköta: den är oljig, lider av irritation, och de flesta problem beror på hormonerna. Hur tar man bäst hand om huden om man har dessa typer?

En viktig del här är att rengöra, återfukta och exfoliera med kosmetika. Att hitta rätt exemplar är ganska svårt eftersom produkterna måste uppfylla flera behov. De bästa produkterna tar bort överflödig talg, löser upp smink, skyddar ditt naturliga pH-värde och återfuktar. Om vi verkligen behöver denna omvårdnad behöver vi använda farmaceutiska produkter. En av de mest effektiva produkterna är Cetaphil och Physiogel. Du får även goda effekter av örtblandningar, men de måste kombineras med andra kosmetiska produkter för hudvård. För att rengöra ansiktet på djupet kan du använda effektiva borstar som tar bort döda hudceller, pormaskar och bakterier från ansiktets yta.

Oljig hud, kombinationshud och hud med akne drabbas ofta av pormaskar. Om du vill bli av med dem en gång för alla kan du använda fruktsyror. Exfolierande behandling bör utföras av professionella skönhetstekniker. Man behöver oftast besöka skönhetssalongen flera gånger för att få en hel behandling. Efter avslutad behandling behöver huden fräschas upp, och du behöver använda en återfuktande och lugnande kosmetika som ansiktsmasker med frukt eller serum med snigelslem.

För att vårda oljig hud, kombinationshud och hud med akne behöver vi systematisk återfuktande. Du behöver inte oroa dig för att återfuktande ingredienser ska förvärra den oljiga huden. Tvärtom kan det reglera talgkörtlarnas produktion och minska utsläppet av talg. Du bör förstås vara försiktig med vissa av ingredienserna då dessa kan orsaka irritation, torrhet, täppa till porerna, och skapa pormaskar. Undvik: oljor, parabener, glycerin, alkohol och paraffinvax.

Du kan bekämpa imperfektioner punkt för punkt. Du behöver en antibakteriell concealer eller en ansiktsmask för den särskilda punkten. Det viktigaste är dock att du inte klämmer finnarna, pormaskarna och punkterna. När vi behandlar imperfektioner kan vi förvärra hudens skick, vilket kan leda till inflammationer och ärrbildning. Om du verkligen vill bli av med pormaskar kan du besöka en dermatolog. Läkaren kan skriva ut rätt medicin och hudvårdspreparat. Du kan även besöka en skönhetstekniker som tar hand om ditt ansikte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *