Vilken kosmetika bör förvaras i kylskåpet?

Alla vet säkert hur viktigt det är att förvara kosmetika ordentligt. Hudvårdsprodukter kan förvaras i en necessär, i skåpet, på badrumshyllorna eller till och med i kylskåpet. Förvånad? Att förvara kosmetikan förlänger deras hållbarhet och ger ett mer effektivt resultat. Det påverkar å andra sidan hudens tillstånd. Läs vidare för att se vilka produkter som bör förvaras i kylskåpet.

Varför är det viktigt att förvara kosmetika i kylskåpet? Jo, den lägre temperaturen förhindrar oxidering av aktiva ämnen i kosmetikan. Dessutom motverkar det koagulering och förlänger produktens hållbarhet. Att applicera kyld kosmetika i ansiktet har positiva egenskaper: det jämnar ut svullnader, främjar blodcirkulation i cellerna, och reducerar mörka cirklar under ögonen. Vilken kosmetika bör förvaras i kylskåpet?

Kosmetika med vitamin C, retinol, peptider eller syra i sammansättningen bör förvaras i kylskåpet. Du behöver ställa in dem där direkt när du öppnat dem för att förhindra dem från att förlora dessa ämnen. Det rekommenderas att alla ekologiska och naturliga krämer också förvaras i kylskåpet.

Du kan även förvara ansiktsmasker i kylskåpet. Kylda produkter som appliceras i ansiktet får blodkärlens väggar att dras samman, främjar blodcirkulationen, och gör huden tonad och fräsch. Det här är ett trick som kvinnor med känslig hud bör använda, och de som ofta upplever irritation i ansiktet, nacken och klyftan.

Precis som massage med iskuber har en positiv effekt på huden har kyld ögonkräm också det. Låga temperaturer förstärker dess egenskaper så att det kan laga skadad hud och minska blåmärken, svullnad och mörka cirklar. Sedan blir huden fräsch och får ett strålande utseende.

Kylskåpet är också en bra plats för nagellack. Dess hållbarhet förlängs och det blir fräscht. Vissa menar dock att nagellack som förvaras i kylskåpet stelnar och blir tjockt snabbare. Den låga temperaturen gör det dessutom svårare att applicera det på nagelplattan.

Att förvara termalvatten i kylskåpet ör inte bara en bra idé för att det förlänger dess hållbarhet. Kyld sprej ger dig även lättnad under varma sommardagar, lugnar varm hud och gör den fräschare, och ger din sminkning en långvarig effekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *