Hur använder man hårtork utan att skada håret?

Det diskuteras ofta hur en hårtork kan skada håret, men vi bör inte tala alltför illa om det här sättet att torka håret. Det finns ingen tvekan om att det bästa är att torka håret på ett naturligt sätt, utan varm luft. Ibland har vi dock inte något annat val, och då kan vi använda hårtorken. Därför är det bra att veta hur man använder hårtorken utan att skada håret.

1. Torka först håret med en handduk

Ju mindre vatten som är i håret, desto kortare behöver du torka det. Detta innebär en minskad risk för att skada håret med den höga temperaturen och den varma luften. Innan du sträcker dig efter hårtorken bör du alltså samla upp vatten med en handduk, som absorberar vatten väl, en T-shirt i bomull, eller en pappershandduk.

2. Kamma håret innan du torkar det

Du bör aldrig torka håret innan du har kammat det. Det är dock viktigt att du har rätt accessoarer för kamning. Kamma inte ut det blöta håret med en hårborste. Det är mycket bättre att använda en bredtandad kam i trä eller ett annat naturligt och diskret material.

3. Torka med kall eller ljummen luft

Det viktigaste när du använder en hårtork är att begränsa mängden varm luft. Om du torkar håret är det bästa att använda kall eller ljummen luft. Undvik höga temperaturer då dessa kan skada håret. Kom ihåg att hålla hårtorken på avstånd från håret.

4. Skydda håret med rätt förberedelser

Att använda rätt kosmetika när du torkar håret är mycket viktigt, för det skyddar håret mot den Varma luften. I butiker finns förberedande medel som skyddar håret termiskt genom att skapa ett skyddande lager på håret. Detta är till extra stor hjälp för ändarna, och gör att den varma luften inte torkar ut dem och orsakar kluvna ändar.

5. Torka håret i den riktning det växer

Det är viktigt att torka håret på rätt sätt. Om du vill undvika skador och inte öppna hårets yttre lager bör du torka håret i den riktning det växer, dvs. från rötterna till ändarna. Torka håret närmare hårbotten, och låt ändarna torka av sig själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *