Föryngrande smink – Hur får man ansiktet att se yngre ut?

Det finns många sminktekniker, och alla baseras på samma enkla regel: du kan stjälpa eller hjälpa dig själv. Föryngrande smink har ett par regler gällande kosmetika och applicering, och du bör känna till dem. Hur sminkar man sig för att se yngre ut och för att samtidigt få ett strålande utseende?

FOUNDATION

Att hoppa över foundation är ett stort misstag – en bra foundation jämnar ut hudtonen och gör den strålande. Vilken slags produkt du använder spelar en stor roll. Det viktigaste är att matcha foundationens nyans med hudtonen, så att den inte är för ljus eller för mörk. Det är bra om du har en foundation med lätt highlighter. För kvinnor som är över 50 år är det bäst att välja produkter med tjock och krämig konsistens, som innehåller många vårdande ingredienser.

CONCEALER

Av någon okänd anledning avstår många kvinnor från att använda concealer. Kom ihåg att inte ens den bästa concealern täcker alla imperfektioner eller mörka cirklar under ögonen. Även om du inte lider av starka missfärgningar eller finnar bör du åtminstone använda lite gul concealer runt ögonen. Att täcka även de minsta cirklarna runt ögonen kan få ansiktet att se mycket yngre ut.

ROUGE

Att applicera rouge är inte alltid så enkelt, men att hoppa över det här steget kan vara till din nackdel. Det är viktigt att hämna ut huden, men ansiktet rodnar naturligt och det kan vara bra att kopiera den effekten i din sminkning. Naturligt rouge är inte en rund, rosa fläck. Diskret applicering av rouge i passande nyans kan skala bort flera år från ansiktet, för alla unga flickor har röda kinder.

BRONZER + HIGHLIGHTER

Konturer är mycket viktiga, för de kan ge ansiktet en naturlig glans och nyanser som får ansiktet att se smalare ut. Var inte rädd för att använda highlighter och bronzer, men välj din kosmetika med omsorg – för mörka produkter kan få dig att se äldre ut. Diskreta nyanser och en delikat glans som appliceras och smälter in kan få huden att se frisk ut och ge ansiktet fina konturer.

PUDER

Vi glömmer ofta att bevara vårt smink med puder, och om vi gör det händer det ofta att vi använder en felaktig produkt. Till att börja med bör pudret vara lätt matt och lätt, dvs. mineral eller bambu. Mycket matt eller tungt puder kan göra huden torrare och ge en maskliknande effekt. En bra lösning är puder i en ljusrosa nyans (inte helt rosa) – det ger huden ett hälsosamt utseende och ett barns mjukhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *