Tidsbesparande skönhetsbehandlingar

Det finns skönhetsbehandlingar som kan hjälpa oss spara tid och som inte kräver för stor ansträngning. Vi pratar om vård av kropp och ansikte som inte behöver upprepas så ofta. Vi pratar främst om behandlingar som ger långvarig effekt, som hårborttagning med laser, permanent smink, hybridmanikyr och keratinbehandlingar som gör håret rakare. Låt oss börja från början.

Hårborttagning med laser är ett effektivt sätt att ta bort oönskat hår. Allt du behöver göra är att besöka en professionell skönhetssalong, där din kropp tas om hand av kvalificerad personal. För att bli av med håret krävs ett par behandlingar. Antalet beror på hårets färg, tjocklek, och dess utväxtfaser. Hårborttagning med laser är mycket bättre än med rakhyvel, hårborttagning, eller olika krämer. Varför? Jo, först av allt håller den lena huden i flera år. För det andra är risken för irritationer i huden mycket mindre (rakhyvlar och krämer kan skada huden). För det tredje kan du utan rädsla bli av med hår på känsliga kroppsdelar (ansikte, armhålor, bikinilinje). För det fjärde behöver du inte upprepa behandlingen med några dagars mellanrum (som andra metoder kräver).

Permanent smink är en slags kosmetisk tatuering. Ett färgglatt pigment injiceras under huden. Skönhetsteknikern kan till exempel fylla i ögonbryn, måla en linje på det övre eller nere ögonlocket, eller ge läpparna konturer. Med hjälp av permanent smink sparar du mycket tid på morgonsminkningen. Ett inslag i den här metoden är mikroblad, en avancerad teknik där en rad fina nålar används för att skapa tunna, hårliknande märken på huden. Den här metoden ökar drastiskt i popularitet, inte bara bland sminkälskare utan även på Instagram. Skulle du vilja prova?

Hybridmanikyr är en annan kosmetisk lösning för upptagna och lata personer. Det är en av de mest långvariga sorternas manikyr. Till den här manikyren används särskilda nagellack, primers och överlack, och självklart en UV-lampa. Hybridmanikyr är mycket effektivt och elegant. Färgerna är intensiva, överlacket ger dig en glansig yta, och effekten håller mycket länge. Du kan glömma irritationer i stil med avskavt nagellack, torra borstar och luftbubblor.

Keratinbehandlingar är något för hårälskare. Vid behandlingen appliceras en keratinblandning, som sedan ”stryks” in i håret med en särskild plattång. Håret blir mjukt, glansigt och rakt. Du kan säga hejdå till plattången eller hårtorken i kombination med en borste. Du minskar risken för torrhet, håravfall, bräckligt hår, och kluvna ändar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *