7 skönhetsknep

Kvinnor som älskar smink och kosmetika kan många kosmetikatrick. Skönhetsknep är kvinnors version av livsknep, det vill säga enkla lösningar som ger tid lite extra tid eller som gör att du slipper jobbiga situationer. Låt oss presentera sju fantastiska skönhetsknep som hjälper dig med vanliga problem gällande smink och skönhet. Kan du dem redan?

#1 Krusigt hår

Botemedlet mot krusigt hår kan vara enkel handkräm, som vi oftast har i handväskan. Ta en liten mängd kräm och gnid den mellan händerna, och applicera den sedan i håret. För en mer permanent effekt kan du sätta upp håret i en knut och gömma den under en huva eller keps. När du släpper ut håret ser det lika perfekt ut som innan du gick ut, och inget kan förstöra det.

#2 Vilda hårtestar

Ingen kvinna gillar de där korta hårstråna som sticker ut efter att vi satt upp håret. De irriterande hårslingorna kan mjukas upp med hjälp av en tandborste och hårsprej. Använd en ny tandborste (eller en använd, men rengjord), spreja den med hårsprej, och gnid hårtestarna med den. De blir då mindre synliga.

#3 Parfymen tappar doften

Billiga parfymer kan ofta tappa sin doft, men du kan öka deras effektivitet. Applicera en liten mängd växtolja (utan doft) på de områden där du oftast använder parfym. Parfymen håller längre på oljig hud.

#4 För hård ögonpenna

Alla kvinnor vet hur svårt det är att dra en linje med en hård ögonpenna, men du kan faktiskt ändra produktens konsistens. Allt du behöver göra är att under 2 – 3 sekunder hålla pennan över en tändare eller tändsticka. På så sätt får ögonpennan en mer gelliknande konsistens och en mer intensiv färg.

#5 Klibbiga fransar

När fransarna klumpas ihop av stora mängder kosmetika ser de inte estetiska ut. Du kan enkelt lösa det utan sminkbortagning. Ta en använd men ren mascaraborste och applicera en droppe växtolja, lite vatten, och bevarande sminkmist. Borsta sedan fransarna.

#6 Läppstift orsakar torrhet

Ett annat vanligt problem som många kvinnor upplever är att favoritläppstiftet kan göra läpparna torra. Du behöver inte kasta det, men du behöver inte gå med på att ha torra läppar heller. Efter att du applicerat läppstift kan du applicera ett vårdande läppbalsam eller en lätt olja, och sedan vänta i ett par minuter på att det ska torka.

#7 Brist på rouge

Om du ska gå ut på kvällen behöver du lite rouge. Om du får slut på det och inte har någon bra motsvarighet hemma behöver du inte få panik. Istället för rouge kan du använda läppstift eller ögonskugga, så länge de har en matt version och en passande färg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *