Att läka blekt hår

Har du blekt håret utan att ta hand om det ordentligt? Testar du dyra produkter men får inte de önskade effekten? Då bör du lära dig den bästa metoden att läka blekt hår.

Hur ska man INTE göra?

Att behandla håret med ett starkt schampo är rena döden för blekt hår, särskilt om du inte använder ett vårdande balsam eller en mask efteråt. Detta beror på att schampo rengör hårbotten från talg och mjäll, vilket torkar ut både håret och hårbotten. Om du vanvårdar håret på det här viset under en längre tid kan det orsaka allvarliga skador. Ännu värre blir det om du använder en hårtork eller plattång efter hårtvätt. Då blir håret matt och krusigt, får kluvna ändar, och huden i hårbotten blir irriterad.

Hur läker man håret?

Att läka blekt hår är en process som består av tre delar:

  • olja i vått hår;
  • en mask som får oljan att emulgera;
  • att använda silikonolja för att låta håret lägga sig;

Med hjälp av den här processen kommer håret ”dricka upp” allt du lägger i det. Håret blir mjukt, återfuktat och glansigt. Dessutom får håret tillbaka sin naturliga färg. I slutändan blir vardagen mycket enklare, för du kommer kunna styla, kamma och sätta upp håret utan krångel.

Hur läker man blekt hår?

1. Olja i vått hår

Fyll en skål med varmt vatten och olja som är särskilt anpassad för ditt hårs porositet. Låt håret vila i vattnet i upp till två minuter. Det varma vattnet får hårets yttre lager att öppna sig, vilket gör att håret lättare kan absorbera oljans näringsämnen. Vira sedan in håret i en handduk för att bli av med överflödig olja och vatten.

2. En mask

Om du har blekt håret är ditt bästa alternativ en mjukgörande mask som absorberar olja och gör att den inte fastnar i hårets yttre lager. Efter ett par minuter kommer de masken och oljan emulgeras, vilket gör håret mjukare. Ibland blir det också lite tyngre. Avsluta med en foliehatt och att vira en handduk kring huvudet.

3. Tvätta håret

Använd schampo för att tvätta bort masken och oljan. Skölj bort skummet så noga som möjligt. Välj ett schampo som är både milt och effektivt.

4. Silikon

Massera in ett serum med silikon i ditt fuktiga, handdukstorkade hår. Silikonet kommer göra att håret blir mjukare, glansigare, och tyngs ner en aning.

5. Torka

Låt håret lufttorka istället för att använda en hårtork. Kamma sedan igenom det, och applicera en olja med silikon i. Detta påminner lite om serumet i föregående punkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *