Hur ser man yngre ut med läpp- och ögonsmink?

Alla kvinnor har ett eget sätt att skapa en perfekt sminkning. Om vi känner vårt ansikte och sminkets grundläggande regler kan vi få ansiktet att se smalare, yngre och ljusare ut. Allt handlar om att välja rätt kosmetika och applicera den ordentligt. Hur kan vi sminka oss för att se yngre ut?

ÖGONBRYNSPENNA

Att reglera ögonbrynen ger en god effekt, men välformade ögonbryn med definierad färg kan se ännu bättre ut. Ögonbrynspennan fyller i hårbrist. Matcha pennan med färgen på dina ögonbryn – en för mörk färg gör att du ser äldre ut. Alla ögonbrynsprodukter ska inte appliceras i skarpa och märkbara lager. Du måste se till att kanterna inte är för definierade, för om de är lite utsuddade och kombineras med rätt nyanser har de en naturlig effekt.

ÖGONPENNA/EYELINER

För föryngrande smink är det viktigaste att framhäva och definiera ögonen. En linje (särskilt en på det nedre ögonlocket) ska aldrig vara tjock och uttrycksfull. Om du drömmer om vackra linjer på de övre ögonlocken ska de appliceras på ögonskugga som smälter in. Den nedre linjen ska vara ¾ av ögats längd och smälta in. Den övre linjens topp ska inte vara för låg eller för långt bort från ögats konturer.

ÖGONSKUGGA

Du kan sminka dig utan ögonskugga, men du bör alltid jämna ut lockens utseende med bas, concealer eller ögonskugga i en naturlig nyans. Om du bestämmer dig för att använda ögonskugga behöver du minnas de grundläggande reglerna för applicering och få kanterna att smälta ihop. Äldre kvinnor behöver inte vara rädda för att använda färger, för ljusrosa och marinblått ser extra bra ut på mogen hud.

MASCARA

Ett lager mascara på ögonfransarna garanterar vackra och markerade ögon. Det viktigaste när man sminkar ögonfransarna är att välja en mascara som inte limmar sig fast vid fransarna och som inte bildar klumpar. Man bör inte använda för mycket smink på fransarna, och undvik en (för) stor borste för att inte få ”spindelben”.

LÄPPSTIFT/LÄPPGLANS

Den sista pusselbiten är läpparna. Du får en yngre effekt med hjälp av ett diskret, glansigt läppstift i rosa, persikofärgade och hudfärgade nyanser. Var inte rädd för intensiva färger, men kom ihåg att du inte bör använda en lipliner som är mörkare än läppstiftet. Läppstiftet ska inte ha en matt eller pärlskimrande nyans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *