Vad avslöjar en kvinnas ålder?

Den kvinnliga naturen får oss att vilja se unga och fräscha ut. Det finns få kvinnor som kan hantera det faktum att de inte längre är lika unga och vackra som de var för några år sedan. De fixar läpparna, fyller kinderna, och tar bort rynkor. Allt detta är lönlöst, för det finns två områden som kan avslöja en kvinnas sanna ålder. Hur kan man avgöra hur gammal kvinnan är?

Händer

En kvinnas händer kan tydligt avslöja hennes ålder. Ett intressant faktum är att åldrandeprocessen synd på händerna snabbare än i ansiktet. Detta beror på att huden är tunnare där, och med tiden minskar dess motstånd och händerna uppvisar tydligare tecken. Händernas mjuka hud är mer benägen att skadas, så dess tillstånd försämras. Titta bara på din mormors eller farmors händer.

Du bör åtminstone vårda din hud i förebyggande syfte för att göra tidens tand lite mindre synlig på händerna. Det rekommenderas att du applicerar kräm – på sommaren kan du använda lätta återfuktande krämer, och på vintern mer oljiga krämer med skyddande egenskaper. Kom ihåg att de första tecknen på åldrande i händerna kan observeras redan när du fyller 30!

Halsen och klyftan

Vi vårdar ansiktet systematiskt, men vi glömmer ofta att vårda halsen och klyftan. Ibland tvättar vi omedvetet halsen när vi rengör ansiktet på kvällen, men bara om vi fått för mycket kräm över på händerna. Det är ett misstag som i längden kommer leda till torr hud på halsen och en oestetisk urringning. Detta beror på att huden i området är ömtålig och extra utsatt för skadliga faktorer.

De första tecknen på åldrande kan observeras när rynkor på tvären börjar dyka upp på halsen och i urringningen. Dessa tecken på åldrande kan förhindras med förebyggande åtgärder. Glöm inte bort att återfukta huden på halsen och i urringningen, för du kan enkelt använda samma serum och krämer som i ansiktet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *