Kaka på kaka i ansiktet. Hur undviker man det?

Den kakliknande effekten låter ungefär som en svullen mage efter en stor efterrätt, men vi kan också drabbas av det i ansiktet! Vad innebär ”kaka på kaka” för smink, och hur kan man undvika det?

Det finns dagar när allt går fel, och sminket känns inte rätt i ansiktet. Vår foundation fördelas ojämnt, och bildar fläckar och klumpar. Pudret känns matt i ansiktet. Produkterna tynger ner huden. Det här är “kaka på kaka”-effekten – den är ful, framhäver dina imperfektioner, och ger dig ett slitet utseende. Hur kan man undvika det?

1. Skrubba ansiktet regelbundet

Att regelbundet skrubba ansiktet gör huden mjukare, vilket gör at foundation kan distribueras mycket bättre. Att ta bort döda hudceller är det första steget till en mjukare hud, vilket gör att kosmetikan lägger sig bättre och därmed inte framhäver dina imperfektioner.

2. Återfukta

Perfekt, mjuk hud beror inte bara på bra foundation. Huden behöver förberedas ordentligt för kosmetikan. Skrubb är en del, men det är också viktigt att återfukta. Du bör använda återfuktande ansiktskrämer, och stödja dem med hjälp av återfuktande ansiktsmasker (ibland). Det här bör ta hand om problemet med ojämna hudnyanser.

3. Prova en bra sminkbas

Vi glömmer ofta hur viktigt det är att förbereda huden för sminket. Du applicerar ju en bas under ögonskuggan för att få den att hålla längre, så varför skulle du inte göra samma sak för allt smink? Produkten gör det lättare att administrera foundation, och jämnar dessutom ut huden och ger en effekt av mjuk hud.

4. Välj rätt foundation

Den kakliknande effekten beror ofta på felaktig hudvård, men den kan också uppstå på grund av dålig foundation. Du bör använda ljusgörande foundations, för mattare foundations framhäver din torra hud. Du får perfekt täckning med en foundation som har en lätt sammansättning, som är lite flytande och inte för tung.

5. Lär dig applicera kosmetika

En annan orsak till den kakliknande effekten är felaktig applicering. Puder bör distribueras med en mjuk borste, medan foundation bör appliceras med en svamp. Vifta bort överflödig kosmetika, för om du använder för mycket av en produkt så ser du falsk ut. Det rekommenderas att du använder båda dessa produkter genom att klappa in dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *