Hur hanterar man kluvna ändar?

Att klippa kluvna ändar är inte det enda sättet att bli av med dem. Det finns olika och lättare metoder att förbättra hårets skick. Det viktigaste är att alla metoder är ganska lätta och möjliga att genomföra utan förberedelser.

Använd en bredtandad kam. En hårborste med tjockt hår eller kammar med täta tänder kan skada håret och leda till krusningar, statiskt hår och kluvna ändar. En kam med breda tänder kan däremot kamma håret ordentligt och applicera balsam eller andra produkter i dem. Att använda en sådan kam förhindrar dessutom håravfall, att håret blir svagare och att det går sönder.

Varm luft skadar ändarna. Vi pratar om plattande, hårtork, och lockande, det vill säga hårbehandling som kräver höga temperaturer. Varm luft torkar håret och bidrar till förlust av vatten och keratin. Produkter kan här vara till hjälp om de används före eller efter styling med värme. Användningen av produkter med höga temperaturer bör begränsas.

Kosttillskott kan vara till hjälp. Framför allt pratar vi om biotin och folsyra. Biotin ger håret mer glans och förhindrar en oljig hårbotten och håravfall, och kan förhindra mjäll. Folsyra stärker håret och gör det mer hälsosamt. Du kan förstås ta särskilda kosttillskott för att förbättra dess tillstånd, till exempel tillskott med hästsvans och vitamin A, E, B och C. Dessa ämnen finns bland annat i brunt ris, äggula, havets frukter, valnötter, och solrosfrön.

Balsam behandlar kluvna ändar. Det är viktigt att komma ihåg balsam, för den här kosmetikan skyddar bara håret om man gör det på rätt sätt. produkten skapar ett lager som skyddar ändarna mot solens strålar, kall luft, skadliga ämnen i kosmetika, och andra irriterande faktorer som kan försvaga hårets skick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *