Vad Består det Bästa Ansiktsserumet utav? Vitamin C Förstås!

Behöver din hud hjälp? Ser den gulblek och matt ut? Har du märt av dina första ansiktslinjer? Gör något åt det! Skaffa dig ett ansiktsserum med vitamin C – en högt koncentrerad hudförbättrare. Det kommer hjälpa dig, men du måste göra en viktig sak: välja den bästa formulan så du kan skryta med din friska och ungdomliga hud!

Receptet för evigt ung och felfri hud är enkelt. Hemligheten ligger i en produkt som har gott om nödvändiga näringsämnen. Vitamin C (det vill säga askorbinsyra), är ett av huvudämnena som har ovärderliga antioxidativa och antiaging effekter. Att använda produkter som innehåller vitamin C förbättrar synbart huden och håller den ungdomlig längre. Vad kan vara bra att känna till om hur askorbinsyran används och dess fördelar?

Vitamin C: Fördelar för Huden

Vitamin C är för närvarande mer vanligt förekommande i skönhetsprodukter än i immunökande kosttillskott. Den ses inte längre som bara ett botemedel mot förkyldning. Dess fördelar i skönhetsvärlden blir allt mer uppskattade. Vitamin C är en riktigt bra hudförbättrare som:

  • förbättrar hudens densitet och elasticitet.
  • gör pigmentfläckar mindre märkbara och ger en jämn hudton.
  • minskar fina linjer och har en antiaging effekt.
  • minskar inflammationer och skyddar huden.
  • hjälper hud som lider av akne samt kopparhud.
  • ger huden sin friska lyster åter och återupplivar den.

Hudvårdsprodukter med vitamin C

Kosttillskott med vitamin C räcker inte för att ge synbara fördelar för huden. Hudvårdsprodukter med askorbinsyra ger de bästa resultaten. Med daglig användning av dessa så ger du huden nödvändiga ingredienser för att läka, återuppliva och föryngra den. Det finns ett brett utbud av produkter men ett ansiktsserum rikt på vitamin C är definitivt det bästa valet, där formulan har den högsta koncentrationen av ingredienserna och innehåller den största mängden kraftfull askorbinsyra som ger de bästa fördelarna.

Tyvärr så är rent vitamin C inte tillräckligt stabilt för att användas. Det är vattenlösligt men reagerar på utomstående faktorer. För att få vitaminen att bibehålla sina egenskaper och nå ner i huden så används stabiliserade derivat – det vill säga fettlösligt vitamin C som till exempel etylaskorbinsyra.

Vilket serum med vitamin C ska man välja?

Här är några produkter du bör känna till om du vill börja använda vitamin C i din dagliga hudvårdsrutin. Dessa är kosmetika som innehåller de bästa formerna av askorbinsyra och som fått de högsta betygen. Vilket vitamin C serum kommer du att välja? Se användarnas bästa urval!

Nr 1 Vitamin C Ansiktsserum
Nanoil Vitamin C Face Serum (50ml/1.69oz)

Nanoil Vitamin C Face Serum

Detta är utan tvekan det bästa serumet med vitamin C och det går lätt att skaffa det online till ett bra pris. Dess storlek är en aning större än de flesta serum och serumet är verkligen lätt.  Nanoil Vitamin C Face Serum är flytande och absorberas så fort det appliceras – serumet verkar inuti huden och det går att använda det påde på morgon och kväll. Det innehåller den mest stabila varianten av vitamin C som ger bättre resultat tack vare Punarnava rotextraktet som är en riktigt kraftfull antioxidant som infunderats i formulan. Denna veganska och naturliga produkt kan användas på all slags hud, men den är en bästsäljare för användare som önskar att få bort de första rynkorna, mörka fläckar och fixa sin matta hud.

Nanoil Vitamin C Serum används regelbundet så ljusar det upp mörka fläckar, ger huden lyster, minimerar akne fläckar, förstärker kapillärerna som annars lätt gå sönder, jämnar ut rynkor och hudtonen samt får ansiktet att se mycket yngre ut. Med hjälp av dess höga koncentration av vitamin C så skyddar serumet också huden från solen och fria radikaler och avvärjer därmed för tidiga rynkor och åldersfläckar.

Nr 2 Vitamin C Ansiktsserum
Sesderma C-VIT Liposomal Serum (30 ml/1oz)

Likt nummer 1 så är Sesderma C-VIT Serum också en bästsäljare. Detta liposomala ansiktsserum är baserat på den stabila formen av vitamin C i formen av nanosomer som ser till att ingrediensen når in i huden och ger bättre resultat. Denna gel-liknande och aning tjockare formulan tar mer tid på sig att ta sig ner i huden än vårt första val i denna rankningen. Plus att den mest troligen lämnar en fet känsla efter sig. Oavsett, så kan den användas på både morgon och kväll för att öka effekterna av den dagliga hudvården.

Vi går vidare till ingredienserna. Förutom huvudämnet så innehåller Sesderma Liposomal Serum även gingkoextrakt och mullbärsextrakt samt hyaluronsyra. Detta urbal av ingredienser ger näring, återupplivar och skyddar effektivt huden mot tex oxidation. Tyvärr så är formulan helt full av ämnen och serumet hade nog verkat bättre utan vissa av dem.

Nr 3 Vitamin C Ansiktsserum
Lumene Nordic C Valo Glow Boost Essence (30 ml/1oz)

Tredjeplats går till Lumene Nordic C Valo Glow Boost Essence. Produkten kommer i en iögonfallande och väldigt orange flaska som innehåller det hudbalsamerande olje-serumet som till exampel är rikt på ricinolja. Formulan är omsorgsfull mot huden men kan bli för överbelastande för tex fet hud. Huvudingredienserna innefattar Wild Arctic Cloudberry (som är en av de rikaste källorna på vitamin C), Hyaluronsyra och Arctic Spring Water. Självklart så finsn det även mer ämnen i denna naturliga och djurvänliga formulan. Men det måste dock noteras att Lumene Nordic C Valo Glow Boost Essence inte är den mest effektiva produkten som har gott om vitamin C. Den funkar på all slags hud eftersom den lyser upp och återupplivar den samt förhindrar huden från för tidigt åldrande, men den misslyckas med att ta bort de mest synliga blemmorna så som rynkor eller mörka fläckar. Med tanke på dess dyra pris, så verkar det inte så rättvist.

Nr 4 Vitamin C Ansiktsserum
Mario Badescu Skin Care Vitamin C Serum (29 ml/1oz)

Ett av de dyraste ansiktsserumen med vitamin C här i vår lilla sammanställning har en ganska ovanlig storlek. Tillverkarna säger att detta återfuktande serumet passar för alla hudtyper och det är baserat på tre ingredienser: Vitamin C, Kollagen och Natriumhyaluronat. De kompletterar varandra och ger ett serum som ger huden lyster, jämnar ut dess hudton och minskar åldersteckan i ansiktet. Detta är en bra produkt för hud som ser matt, gulblek och livlös ut. Dock så har den inte någon stark antiaging effekt som de ovannämnda produkterna har.

Nr 5 Vitamin C Ansiktsserum
Fresh Vitamin Nectar Glow Juice Face Serum (15 ml/0.5oz)

Här är något för de som tycker om vitaminfylld hudvård: Fresh Vitamin Nectar Glow Juice Face Serum. Dess duo av vitamin C och E spelar huvudrollen i formulan – de gör varje droppe av serumet till en liten vitaminbomb för huden. En intressant sak är att tillverkaren inspirerades av färskpressad juice, som är starkt koncentrerad och ger mycket näring. De använder följande ingredienser i formulan: vitamin C , vitamin E, betakaroten, kokosnötolja, fruktextrakt och mineraler. Ingredienslistan är väldigt lång och formulan innehåller mikrobubblor som för med sig ingredienserna ner i huden. Serumet är inställt på att lysa upp, ge näring och jämna ut huden och bibehålla effekten genom dagen med bara en användning. Det är synd att de fina effekterna kostar så mycket. 

Nr 6 Vitamin C Ansiktsserum
Kylie Skin by Kylie Jenner Vitamin C Serum (20 ml/0.68oz)

Det visar sig att även Kylie Jenner har skapat ett ansiktsserum med vitamin C. Trots att det inte alls ser ut som hennes andra serum (det kommer i en liten rosa flaska med ett stort lock), så innehåller det liknande ingredienser och är baserat på en stabil form av vitamin C som gör att Kylie Skin Serum ljusar upp mörka fläckar och jämnar ut hudtonen.

Formulan har berikats med glycerin, saflorolja och kameliaextrakt. Dessa extra ämnen hjälper huden behålla en optimal återfuktning, återställer balansen och skyddar mot oxidation (det är allmänt kännt att oxidativ stress är en av de största orsakerna till för tidigt åldrande). Kylie Skin Vitamin C Serum kan appliceras båda på morgon och kväll och är ett av de bästa serumen som motverkar oxidering, men också en av de dyraste produkterna.

Nr 7 Vitamin C Ansiktsserum
Paese Serum Vitamin C 10% (15 ml/0.5oz)

Sist på vår lista så har vi något i mellanklass, ett vitaminbaserat olje-serum från Paese. Som namnet antyder, så består produkten av 10% askorbinsyra. Vitaminen har blandats med oljor så som: Barbary Fig Oil, Wild Rose Oil, Baobab Oil, Grapeseed Oil och Meadowfoam Seed Oil. Trots dess många ingredienser, så verkar serumet bra på all slags hud.

Vad för effekt får man med regelbunden användning av Paese Serum? Serumet ger lyster, elasticitet, ett ljusare ansikte med mindre märkbara ansiktslinjer. Men för att få resultaten så krävs tyvärr en lång behandling, som inte blir lättare med tanke på serumets lilla flaska.