Ovala borstar – Innovativa och enkla?

Det finns många tekniker gällande smink, och ännu fler produkter med olika egenskaper. Det finns många sätt att sminka sig, och innovationen är på ständig framgång. Klassiska svampar och borstar möter stor konkurrens i form av en sminkborste. Ovala borstar tar marknaden med storm, och fångar kvinnors hjärtan som det bästa sättet att applicera sminkprodukter. Hur ser verkligheten ut?

Revolutionär sminkteknik

Den här nya metoden att applicera smink lanserades på marknaden för ett par månader sedan, men den är ganska kontroversiell. Borstar för att applicera puder har snabbt fått fans över hela världen eftersom de älskar nya produkter, men också stort motstånd. Det viktigaste är att det uppstått så mycket diskussion kring borstarna att vi definitivt kan kalla det för en revolution i sminkbranschen.

Intresse hos alla varumärken

En föregångare gällare sminkborstar är förmodligen Artis, ett varumärke som först lanserade borstarna Artis Beautiful Makeup Brushes. För tillfället är de några av de bästa sminkborstarna – de är eleganta, precisa, har god kvalitet, och finns i olika utformningar. MAC Cosmetics erbjuder de runda borstarna Masterclass Brush som finns i ett par olika storlekar. Förutom dessa två märken finns det många andra tillverkare som tillverkat egna borstar, och nu kan vi till exempel välja mellan O! Wow Brush, My Beauty Tool Brush, Dresslink-borstar, BeBella Cosmetics, och många olika och billiga motsvarigheter.

Ovala borstars kännetecken

Sminkborstar har många egenskaper, men också ett par nackdelar. Det är svårt att säga vad som är vad, för det som en person gillar kan vara en nackdel för någon annan. Ovala borstar är främst bra för att applicera våt kosmetika som foundation, concealer, bronzer, krämig ögonskugga, och krämigt rouge. De har ett långt och välvt skaft, som får sminktekniken att skilja sig lite. Vissa säger att det underlättar användningen, medan andra menar att det inte gör någon skillnad. Beroende på vilken sorts oval borste och vilken tillverkare det är kan hårstråna vara mer runda eller ovala, kortare eller längre, hårdare eller mjukare. Tekniken för att sminka sig liknar ansiktsmassage i rundade rörelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *