Finnar – Se på dig själv och ta reda på var de kommer från.

Många personer drabbas av finnar, som inte bara är svåra att bli av med utan som också bidrar till hudens försämring. Det finns många sätt att bekämpa finnar, men huruvida de kommer fungera beror på om vi diagnosticerat problemet korrekt. Hur tar man reda på vad som orsakat problemet? Jo, du behöver bara titta på… ditt ansikte!

Även fast finnar uppstår av ett flertal anledningar, som en bristfällig kost, livsstil, stress eller externa faktorer (som föroreningar eller klimat), behöver vi komma ihåg att varje anledning orsakar olika platser på finnarna. Vårt ansikte är som en karta, där vi kan hitta all information vi behöver. Vad orsakar problemet och vad kan vi göra åt saken?

Område 1 – pannan och hårfästet

Finnar i pannan och under hårfästet är ett vanligt problem hos fysiskt aktiva personer. Det sägs att alla aktiviteter är hälsosamma, men om du inte sköter din hygien kan det här problemet drabba dig också. Att torka svett ur pannan med en handduk när du tränar, att använda svettband, eller att använda en mugg kan orsaka akne i pannan. När vi gör detta sprider vi ut baciller över vår svettiga hud genom att vi gnider och rör den. Du bör begränsa gnidande när ansikte tär svettigt, och för att undvika irritation bör du noggrant tvätta ansiktet och använda en ansiktsskrubb.

Område 2 – haka och käkar

Finnar på hakan och runt käken är förmodligen den vanligaste placeringen, och det beror på stress och en felaktig kosthållning. Utmattande arbete, tidsbrist, att ständigt stressa, och att äta dålig mat med mycket socker och kolhydrater är källan till det här problemet. Röda och kliande finnar i det här området kan elimineras genom att sakta ner lite, så att din stressnivå sjunker, och genom att ha en hälsosam kosthållning med mycket fullkorn.

Område – T-zonen

Den mystiska T-zonen i ansiktet består av näsan, pannans mitt, och hakans mitt. Finnar uppstår främst i det här området på grund av yttre omständigheter – föroreningar, klimatet, etc. Akne i T-zonen är en kemisk reaktion på talgsekret och toxiner i luften. Det kan hjälpa att rengöra ansiktet med djuprengörande kosmetika och ansiktsborstar (även elektroniska sådana).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *