Hitta en riktig stylist

Att hitta rätt stylist kan vara som att leta efter en nål i en höstack. Ibland kan det ta år av prov och fel innan du hittar någon som verkligen förstår din stil och vet hur man förbättrar ditt utseende. Men den goda nyheten är att det finns några beprövade metoder för att hitta rätt stylist för dig.

Förstå din stil

Först och främst måste du förstå din egen stil. Ta en titt i spegeln och fråga dig själv vad du ser. Är du mer av en klassisk, minimal, trendig, boho, glamourös eller modeframåt typ? Vilka typer av kläder känner du dig mest bekväm i? Vad är din prisklass?

Forskning

Nästa steg är att göra din forskning. Börja söka på internet och sociala medier för att hitta stylister i ditt område. Läs recensioner, titta på bilder på deras arbete och se om deras stil matchar din egen. Glöm inte att ta reda på vilken typ av tjänster de erbjuder och vad deras prissättning är.

Intervju

Gör en lista över de topp tre till fem stylister du är mest intresserad av och boka en intervju med dem. Fråga dem om deras erfarenheter, vad de tycker om din stil, och hur de skulle arbeta med dig för att förbättra ditt utseende.

Testa

När du har minskat ner ditt urval, testa dem ut. Boka en tid med var och en av dem för att se hur de arbetar och hur du känner dig med dem. Du kan berätta mycket om en stylist genom hur de interagerar med dig och hur de reagerar på dina idéer och feedback.

Träffa en beslut

Efter dina möten, ta en stund att reflektera över din erfarenhet med varje stylist. Vem förstod din stil bäst? Vem gjorde du klick med mest? Vem gav dig det bästa rådet? Vem tror du skulle kunna hjälpa dig att verkligen uttrycka din stil?

Följ din magkänsla och välj den stylist som du tror bäst kommer att kunna hjälpa dig att uppnå dina stil-mÅl. Glöm inte att detta inte är ett livslångt åtagande – om du inte är nöjd med ditt val, är det alltid möjligt att byta ut stylister senare. Lycka till med din sökning!