Betona din skönhet! Ögonfrans och ögonbrynshenna

Ibland ger enkla kosmetiska behandlingar det bästa resultatet. Detta är definitivt fallet med henna. Det är verkligen bra resultat och sparar dig från att behöva göra en full makeup. Kontrollera om Henna kan övertyga dig också.

Henna – för vem?

Det rekommenderas för alla, oavsett hud och hår. Det kommer dock att vara till nytta för dem som:

  • har mycket lätta ögonbryn och ögonfransar,
  • bytt hårfärg och måste matcha skuggan av ögonfransar och ögonbryn mot dem,
  • vars naturliga pigment har försvunnit
  • har optiskt korrekt ögonform,
  • att betona ögonfransar och ögonbryn,
  • skulle vilja ge upp sin makeup,
  • vill betona sin skönhet.

Vad är henna?

Henna är ett färgämne som erhålls från växten Lawsonia inermis. Den pulveriserade produkten blandas med vatten, sedan appliceras det på ögonfransar och ögonbryn i några minuter. För att skydda dina händer och efter avslutning, tvätta noga ditt ansikte så att din hud inte är tonad.

Hur ser det ut?

Behandlingen involverar applicering av ett färgämne i skuggan nära färg av hud och hår på ögonfransar eller ögonbryn. Effekten beror på hur länge pastan hålls på håret. Innan det första försöket är det värt att göra ett lapptest för att kontrollera om det kommer att vara säkert för oss. Effekterna håller upp till flera veckor.

Hennatoning – på salong och hemma?

Det är ett relativt enkelt förfarande. Välj bara rätt kosmetika och dess färg och applicera den på dina ögonbryn eller ögonfransar. Men många gör ett mycket grundläggande misstag. Nämligen: De tvättar inte sina ögonbryn efter den rekommenderade tiden. Vad är effekten? Ögonfransar och ögonbryn är mycket mörka, har ojämn form, eller det finns för mycket eller för lite pigment på vissa ställen. I en salong kommer färgningen att göras utan risk för irritation och med ett naturligt resultat.

Visste du att…

Lawsone, ett färgämne i hennaplantans löv, har liknande struktur som keratinet som finns i håret? Tack vare detta kan det gå direkt inuti håren och ge den en röd eller brun nyans. Lawsone minskar också håravfall, reglerar aktiviteten hos talgkörtlar, påverkar hårväxten och regenererar.