Smickrande Smink för Olika Hudtoner

Smink är inte en storlek passar alla. Den korrekt applicerade makeup kan förbättra och framhäva dina bästa drag, medan fel val av färg och formel kan göra det förunderligt motsatta. I den här bloggen kommer vi att diskutera hur man skapar en smickrande sminkrutin för olika hudtoner.

Förstå Din Hudton

Första steget när det gäller en sminkrutin som smickrar din hudton är att förstå vilken hudton du har. Enkelt uttryckt kan hudtoner kategoriseras som ljus, medium, oliv, mörk eller djup. En bra regel att följa är att alltid välja en foundation som matchar din naturliga hudton.

Smink För Ljusa Hudtoner

För de med ljusa hudtoner är det viktigt att hålla din makeup ser naturlig ut, eftersom de mörkare nyanserna kan se för hårda ut. Använd en BB-kräm eller foundation som matchar din hudton perfekt, följt av en concealer för att dölja eventuella fläckar eller mörka cirklar. För ögonskugga, håll dig till mjuka rosa, persika eller taupe nyanser. Blush bör vara i en mjuk rosa, persika eller coral färg och läppstiftet kan variera från mjukt rosa till bär.

Smink För Mellan Hudtoner

Medeltonade hudtoner är mycket mångsidiga när det gäller färgval. Du kan gå för både varma och kalla nyanser. För din foundation, välj en färg som matchar din hudton nära. Mörkare ögon skuggor som brons, koppar, guld och lila fungerar bra med denna hudton. Blush färger som persika, rosa och bär fungerar bäst och för läppfärger, gå för djärva röda, korall, eller mjuka rosa.

Related title: Lägga till lite färg för olivhudton

Oliv hudton kommer vanligtvis med en neutral underton som kan vara både varm och kall. För din foundation, välj en nyans som neutraliserar eventuella röda eller gula undertoner i din hud. Ögonskugga färger som brons, grön och guld kompletterar oliv hud perfekt. För blush och läppstift, välj varma persika, rosa, och korall och rika bär färger.

Smink För Mörka Hudtoner

För de med mörka hudtoner, välja en foundation som matchar din hud perfekt. För att lägga till dimension och lyft, använd en ljusare concealer under ögonen och på högre punkter på ansiktet. Ögon skuggor i varma jordnära toner som koppar, bronzer och guld ser bäst ut. Blush färger som bär, rodnad och djupa korall kompletterar mörk hud vackert och djärva läppfärger som djupa röda, bär, och plommon ser fantastiska ut.

Smink För Djupa Hudtoner

Även om det kan vara en utmaning att hitta smink för djup hudton, försöka inte ljusa eller tvätta ut din hud med fel foundation färg. Använd istället en färgkorrigering som neutraliserar eventuella hyperpigmenterings områden. Varma koppar, brons, guld, plommon och blåa nyanser är bäst för ögon skugga, och blommiga och djupa orangerade färger kommer att se bäst ut för blush. Djupa korall, röda, och bär färger fungerar fantastiskt för läppstift.

I slutändan, kom ihåg att det är viktigt att experimentera med färg och produkter för att hitta vad som fungerar bäst för dig. Spela med kontraster och toner, och du kommer säkert hitta en makeup rutin som inte bara smickrar din hudton, men även ditt förtroende.