Bästa praxis för applicering av smink


Vare sig du är nybörjare eller proffs när det kommer till sminkning, finns det alltid något nytt att lära när det gäller tekniker och applikationer. Här delar vi några av de bästa praxis för sminkapplikation för att hjälpa dig att uppnå den bästa versionen av ditt ansikte.

1. Se till att huden är rengjord

Det första steget till en perfekt sminkapplikation börjar med en ren och frisk hud. Använd en mild rengöring som passar din hudtyp. Torr hud gynnas av en krämrengöring medan oljig hud mår bäst av en rengöring med gelbas.

2. Följ upp med en toner

Efter att du rengjort ditt ansikte är det dags att använda en toner. En toner hjälper till att balansera din huds pH-värde och förbereder den för de kommande produkterna.

3. Applicering av ansiktskräm

Lägg på en ansiktskräm som passar din hudtyp. Om du har torr hud, se till att krämen är fuktgivande nog för att hålla huden återfuktad. För oljig hud, välj en oljefri formulering för att undvika att lägga till extra olja till huden.

4. Prima huden

Primer är din bästa vän när det gäller att förbereda huden för smink. Det fungerar som en skyddande barriär mellan huden och sminket och ger långvarig hållfasthet.

5. Korrekt användning av Foundation

En bra foundation kan skapa en jämn bas för smink. Se till att välja en som passar din hudton perfekt. Undvik att välja en för mörk eller för ljus foundation, då det kan skapa en obalanserad effekt. Använd en foundationborste eller ett svamp för att applicera produkten jämnt över ansiktet.

6. Använda Concealer korrekt

En concealer är utmärkt för att dölja fläckar, blemmor och mörka ringar. Använd en concealer som är en eller två nyanser ljusare än din foundation för att lysa upp ögonområdet.

7. Använda Rouge och Bronzer korrekt

Rouge och Bronzer ger ditt ansikte dimension och värme. Applicera din bronzer runt konturerna av ditt ansikte, medan rouge ska appliceras på äpplena på dina kinder.

8. Ögonsmink

För bästa resultat, använd en ögonskuggsprimer innan du applicerar skuggan. Detta förhindrar att sminket samlas i veck på dina ögonlock. Utöva restriktioner när det gäller val av färger – håll det neutralt för dagtid och mer dramatiskt för nattlivet.

9. Applicering av Mascara

Ingen sminkning är komplett utan mascara. Använd en ögonfransböjare för att ge dina fransar en extra lyft, och följ sedan upp med två lager av din favoritmascara för en dramatisk effekt.

10. Läppsmink

Först, exfoliera läpparna med en mjuk tandborste eller en läppskrubb för att ta bort döda hudceller. Tillämpa en läppfuktighet sedan följ upp med läppstift eller läppglans.

Detta är bara några av de bästa praxis för applicering av smink. Det är viktigt att ha kul och experimentera med olika tekniker för att hitta vad som fungerar bäst för dig. Oavsett om du föredrar en naturlig look eller en mer dramatisk effekt, finns det verkligen ingen rätt eller fel sätt att applicera smink. Glöm inte att en god hudvårdsrutin är lika viktig som sminkapplikation för att uppnå vacker hud.